czwartek, 23 lipca 2015

2.


Jęczmianka różana z malinami, herbatnikiem czekoladowym i miodem


Składniki na 1 porcję:
  • 5 łyżek płatków jęczmiennych
  • 2 łyżki marmolady z dzikiej róży
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • szklanka mleka (u mnie sojowe)
  • 2 garści malin
  • herbatnik w czekoladzie
  • łyżka miodu
Przepis:
     Płatki jęczmienne wsypać do rondelka, zalać mlekiem (lub wodą) i gotować do zgęstnienia.
Marmoladę wymieszać dokładnie z jogurtem, a następnie dodać do płatków i połączyć. Garść malin rozgnieść widelcem, w taki sposób, by zostawić wyczuwalne grudki. Położyć na płatki. Podawać z resztą malin, pokruszonym herbatnikiem i łyżką miodu.

2 komentarze:

  1. Zjadłabym chętnie taką pierzynkę. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje i polecam bo smakuje naprawdę cudnie :)

      Usuń