czwartek, 23 lipca 2015

1.

Owsianka słony karmel z morelami, biszkoptami, jogurtem naturalnym, sosem toffe i frappe

Składniki na 1 porcję:
  • łyżka masła orzechowego
  • 5 łyżek płatków jęczmiennych lub owsianych
  • sól
  • szklanka mleka (u mnie sojowe)
  • 2 morele
  • 3 biszkopty
  • łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sos toffe
Przepis:
   Płatki umieścić w rondelku wraz z mlekiem i masłem orzechowym. Gotować do zgęstnienia. Posolić według uznania. Przełożyć do miseczki. Biszkopty podzielić na połówki, morele drobno pokroić. Biszkopty i owocki ułożyć w miseczce. Podawać z jogurtem, sosem toffi i posypane kawą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz