piątek, 18 września 2015

14.

Kasza jaglana nadziana bananem, jabłkiem, żurawiną i cynamonem z serkiem homogenizowanym
 
Składniki na 1 porcję:
  • średnie jabłko ( w oryginalnym przepisie była gruszka)
  • banan
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • biszkopt
  • garstka żurawiny
  • opakowanie serka waniliowego
  • orzechy włoskie
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
Przepis:
     Banana potnij w plastry, jabłko drobno posiekaj. Zblenduj 1/3 plastrów banana i 1/2 posiekanego jabłka. Na talerzu rozgnieć resztę pozostałych plastrów banana. Kaszę ugotuj w szklance wody, po ugotowaniu dodaj żurawinę, cynamon i rozgniecionego banana po czym gotuj kolejne 5 min. Pozostałe 1/2 jabłka umieść w miseczce, polej częścią sosu jabłkowo-bananowego, połóż kaszę , przykryj serkiem. Polej resztą sosu i posyp orzechami.
 
Przepis pochodzi od: soulcakes.blogspot.com



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz