piątek, 18 września 2015

16.

Arakowy omlet z piekarnika z bananem, borówkami,orzechami laskowymi, włoskimi i pini, jogurtem naturalnym posypanym kawą, makiem i miodem
 
Składniki na 1 porcję:
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki owsianej
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki aromatu arakowego
  • 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka cukru
Przepis:
    Mąki, mleko, ubite białka, aromat i cukier wymieszaj. Dodaj żółtka i proszek. Połącz i smaż omlet na odrobinie oleju lub masła (możesz też go upiec na papierze do pieczenia posmarowanym odrobiną masła w 180*C po 10 min na każdą stronę), podawaj z owocami, orzechami i jogurtem o dowolnym smaku (u mnie naturalny wymieszany z łyżeczką kawy zbożowej), albo ogólnie z czym ci się zapragnie. Mnie akurat zapragnęło się... wszystkiego!



1 komentarz: