środa, 28 października 2015

29.

Łosoś pieczony w cieście francuskim z kremem brokułowo-migdałowym, podany z dżemem z borówek.
 
Składniki na 3 porcje:
  • 1 filet z łososia
  • 1/2 ciasta francuskiego
  • 1/2 brokuła
  • 50g migdałów w płatkach
  • czosnek granulowany
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie
Przepis:
Brokuła ugotuj. Osusz. Migdały upraż. Zmiksuj migdały, brokuła, oliwę, czosnek, przyprawy. Ciasto podziel na 4 części. Ułóż łososia na 2, a na niej krem, przykryj resztą ciasta i zalep brzegi przy użyciu widelca. Natnij wierzch delikatnie. Posmaruj oliwą, piecz 20 min w 200*C.



 
***
 
To dla Ciebie M.
 
 


1 komentarz:

  1. Ciasto francuskie i łosoś to połączenie które wprost uwielbiam, super :-)

    OdpowiedzUsuń