piątek, 22 stycznia 2016

61.

Owsiano-ryzowe placuszki bananowo-makowe z tahini, kiwi i pestkami dyni +herbata czereśniowo-migdałowa





Składniki:
  • banan
  • łyżka jogurtu greckiego
  • 2 łyżki mąki owsianej
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • łyżka masy makowej
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • mleko (do konsystencji)
  • łyżeczka oleju
Przepis:
     Banana rozgnieć widelcem, połącz go z mąkami, proszkiem do pieczenia, olejem, jogurtem, makiem i mlekiem. Smaż placuszki po 2 min na każdą stronę na patelni posmarowanej olejem.
 



6 komentarzy:

  1. Właśnie idę kręcić domową pastę tahini ;)
    Wszystkiego Najlepszego, zachwytów kulinarnych i niekończących się inspiracji ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też muszę się zabrać za tą pastę :)
      Dziękuję

      Usuń
  2. Jakie fajne grubaski! :D <3
    Spóźnione wszystkiego najlepszego! ;*

    OdpowiedzUsuń