wtorek, 9 lutego 2016

74.

Cynamonowo-orkiszowe gofry z karmelizowanym jabłkiem, granatem, Cyni Minis, jogurtem greckim posypanym kawą i herbatą wiśniową




Składniki:
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mąki orkiszowej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 szklanki mleka
  • łyżeczka brązowego cukru
  • łyżka oleju
Przepis:
     Mąkę z sodą, cynamonem i cukrem przesiej, dodaj jako, mleko i olej. Wymieszaj całość dokładnie. Nałóż ciasto do gofrownicy i piecz, aż przestanie lecieć para.

6 komentarzy:

  1. gofry <3 dawno ich nie jadłam :}

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale to wszystko pysznie wygląda :) spróbowałabym

    OdpowiedzUsuń
  3. Gofry!!! mega śniadanie:) Twoja wersja bardzo interesująca i za pewne smaczna :) zapraszam do mnie domdladuszy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń