środa, 9 marca 2016

88.

Cytrynowy czerwony ryż smażony w jajku z granatem, proscutto i serem pleśniowym+ mięta


 
Składniki:
  • 5 łyżek czerwonego ryżu
  • jajko
  • szczypta soli, szczypta pieprzu
  • 1/2 trawy cytrynowej
  • plaster szynki parmeńskiej
  • kawałek sera pleśniowego
  • garstka nasion granatu
  • dymka
Przepis:
     Ugotowany ryż ostudź. Wymieszaj z posiekaną dymką, trawą cytrynową i przyprawami. Rozgrzej na patelni odrobinę oliwy i usmaż na niej ryż. Szynkę pokrój w paski, ułóż ją na ryżu, posyp całość granatem i kawałkami sera.

3 komentarze:

  1. Świetne połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale się głodna zrobiłam :D Danie wygląda przepysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglada bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń