wtorek, 22 marca 2016

100.

Ciasteczka z masłem orzechowym i podwójną czekoladą
 


]
 
Składniki na ok.35 sztuk:
  • 5 łyżek masła orzechowego (dużych!)
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • łyżeczka sody
  • 70g masła o temp. pokojowej
  • 2 jajka
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • 100g czekolady nugatowej (lub każda inna)
  • 100g czekolady tiramisu (lub każda inna)
Przepis:
     Masło orzechowe utrzyj z cukrem i drugim masłem na gładką masę, dodaj aromat. Następnie połącz całość z jajami i sodą. Całość dokładnie wymieszaj z posiekanymi czekoladami. Uformuj z masy średniej wielkości kuleczki, rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 min w 180*C.

1 komentarz:

  1. Masło orzechowe i czekolada,nie może być pyszniej:)

    OdpowiedzUsuń