środa, 30 marca 2016

105.

Marchewkowo-kokosowe batoniki cynamonowe z serkiem  śmietankowym i dynią+ prażone jabłko i kawa waniliowa z mlekiem
 


 
 
Składniki:
  • duża marchewka
  • jajko
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka miodu
  • 1/4 szklanki mleka
  • kremowy serek śmietankowy
  • 4 łyżki pestek dyni
Przepis:
     Marchewkę zetrzyj na tarce, dodaj mąkę, wiórki, jajko, sól, cynamon, proszek do pieczeni, miód i mleko. Dokładnie wymieszaj. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem i piecz w niej ciasto 30 min w 180*C. Po upieczeniu ostudź i wstaw do lodówki na noc. Rano posmaruj placek serkiem i posyp uprażonymi pestkami dyni. Podziel na 3 części i podaj z prażonym jabłkiem (w cynamonie i miodzie).
***
 
Jak zawsze niezawodna mama i tym razem trafiła z prezentem w sam raz ^^
Dziękuję!

***
Motylki...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz