wtorek, 12 kwietnia 2016

123.

Owsiane tahinowe buns z karmelizowanymi śliwkami i kawą orzechową 
 


 
 
Składniki:
  • jajo
  • 80ml mleka
  • 50g mąki owsianej
  • 30g mąki pszennej
  • łyżka tahiny
  • łyżka brązowego cukru
  • szczypta soli
Przepis:
    Przesianą mąkę połącz z mlekiem i jajkiem. Dodaj tahinę, sól i cukier. Foremki do babeczek wysmaruj masłem i wstaw je (puste) do piekarnika nagrzanego do 220*C na 5 min, następnie wyjmij je i wlej do każdej tyle ciasta, by sięgało ono do połowy foremki. Wstaw je z powrotem do piekarnika i piecz 15 min w 220*C. Następnie zmniejsz temperaturę do 180*C i piecz kolejne 10 min.
     Podaj z karmelizowanymi śliwkami w miodzie.
 


1 komentarz: