piątek, 15 kwietnia 2016

130.

Jogurtowe placuszki owsiane z jagodami i czekoladą karmelową+ polewa z masła orzechowego i borówki+ kawa orzechowa z mlekiem








Składniki na 3-4 porcje:

  • 1/2 szklanki mąki owsianej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/3 szklanki jogurtu greckiego
  • szklanka mleka
  • jajo
  • 3/4 szklanki jagód
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 tabliczki czekolady z kawałkami karmelu
Przepis:
     Maki przesiej. Zmieszaj je z jogurtem, mlekiem i jajkiem. Dodaj proszek do pieczenia, sok z cytryny, cukier. Wymieszaj całość mikserem. Następnie dodaj jagody i posiekaną czekoladą i połącz wszystko delikatnie łyżką. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i smaż na nim placuszki. 1 placuszek=1,5 łyżki masy.
     Placuszki podaj z sosem z rozpuszczonego w odrobinie mleka masła orzechowego.

 
***
 
Trzy dni. Właśnie tyle zostało. Idę zrobić ostatnią rzecz, jaka mi została. Modlić się...

2 komentarze:

  1. Talerz pełen szczęścia z samego rańca :D Zjadłabym takie placuchy, omomomom :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne śniadanie - pyszne placki i czekolada do tego :)

    OdpowiedzUsuń