sobota, 23 kwietnia 2016

143.

Cammembert z proscutto, orzechami włoskimi w cieście francuskim i żurawinie
 



 
Przepis:
Ser camembert (cały) zawiń w 2 plastry szynki parmeńskiej, Nałóż na to pokruszone orzechy włoskie. Następnie zalep ser ciastem francuskim, posmaruj żółtkiem jaja i piecz 15-20 min w 220*C. Podaj z żurawiną.
 
***
No mocno wymagające danie, to to nie jest, ale je ubóstwiam, bo ser jest słony i płynny, żurawina słodka, a cisto kruche :D W sam raz dla leniwych smakoszów.

6 komentarzy:

  1. i to jest pyszne, a jak wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak to pięknie wygląda! I same delikatesy ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie, jednak to połączanie smaków
    nie wiem czy by mi odpowiadało, ale chyba skuszę się by
    wypróbować :)
    pozdrawiam cieplutko myszko :*
    ayuna-chan.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Brzmi bardzo smakowicie i ciekawie ;)

    OdpowiedzUsuń