czwartek, 12 maja 2016

165.

Kruche rogaliki z jabłkiem i pekanami +kawa orzechowa z mlekiem
 



 
Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 6 cząstek jabłka
  • 2 łyżki cynamonu
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • żółtko
  • garstka pekanów
Przepis:
     Cisto francuskie podziel na 6 dużych trójkątów wzdłuż dłuższego boku. Każdy z nich posmaruj miodem, oprósz cynamonem i posyp cukrem. Na każdym z trójkątów ułóż cząstkę jabłka- w grubszym miejscu. Całość posyp posiekanymi orzechami i zwiń rogaliki z ciasta, zaczynając od miejsca, gdzie jest jabłko. Ułóż rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj rozbełtanym żółtkiem. Piecz 13 min w 220*C

***
No dobra... Trochę za długo trzymałam rogaliki w piekarniku :v Ale i tak były nieziemskie ;)

3 komentarze: