piątek, 13 maja 2016

166.

Tartaletka bananowa z kremem jogurtowo-orzechowym i pekanami+ kawa orzechowa z mlekiem
 



 
Składniki:
Spód:
  • 1/2 banana
  • 5 łyżek mąki owsianej
  • 15 g miękkiego masła
  • łyżka brązowego cukru
Krem:
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • łyżka masła orzechowego
  • szczypta soli i cukru

  • pekany
Przepis:
Spód:
     Mąkę zagnieć jak ciasto na kruszonkę z masłem i cukrem. Dodaj rozgniecionego banana i wylep powstałą masą kokilkę. Piecz całość 15 min w 190*C.
Krem:
     Zmieszaj wszystkie składniki mikserem.
     Podaj spód (ostudzony) z kremem i pekanami.

3 komentarze:

  1. Każda część tego wypieku musiała smakować świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. tartaletka wygląda przepysznie:)

    OdpowiedzUsuń