poniedziałek, 16 maja 2016

169.

Marchewkowe kopytka owsiane z pekanami i jogurtem greckim+ herbata brzoskwiniowa
 



 
Składniki na porcję jak na zdjęciu:
  • 2 średnie marchewki
  • 3/4 szklanki mąki owsianej
  • żółtko jaja
  • łyżka brązowego cukru
  • łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
 
  • pekany
  • jogurt grecki
Przepis:
     Marchewki pokrój w krążki i ugotuj w lekko osolonej wodzie, następnie osusz je i zblenduj na purée. Połącz je z przesianą mąką, żółtkiem, solą i cynamonem. Dodaj cukier i zagnieć całość (ciasto musi być sprężyste). Uformuj z niego wałeczek i podziel go na kopytka. gotuj kluski w lekko osolonej wodzie (1 min po wypłynięciu).
    Podaj z podprażonymi orzechami i jogurtem.
 
***
 
Budzisz się i już, już! Chcesz robić wszystko, teraz, natychmiast! Skakać, biegać, śpiewać i tańczyć!
...
A potem się rozmyślasz...
Dzień dobry, witam :)
 



3 komentarze: