poniedziałek, 30 maja 2016

177.

Buraczane gnochi z sosem sezamowym i pekanami+ herbata orzechowa
 




Składniki na 3 porcje:
Gnochi:
  • duży ugotowany burak
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • łyżeczka cynamonu
  • 250 g mascarpone
Sos sezamowy:
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • łyżeczka tahiny

  • pekany
Przepis:
Gnochi:
     Buraka zblenduj. Dodaj do niego przesianą mąkę i resztę składników. Zagnieć ciasto i formuj z niego małe kuleczki. Zgniataj je widelcem. Gotuj kluski po 3 min (od wypłynięcia) w osolonej wodzie.
Sos sezamowy:
     Zmieszaj jogurt z tahiną.
     Podaj Gnochi z sosem i prażonymi orzechami.


3 komentarze:

  1. Jaki ciekawy przepis, na pewno go wypróbuję
    wygląda bardzo apetycznie, mam nadzieję że moje
    podniebienie je polubi :)
    pozdrawiam cieplutko myszko :*
    ayuna-chan.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smacznie wyglądają.Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. o jejku,ależ pyszności!

    OdpowiedzUsuń