wtorek, 31 maja 2016

178.

Migdałowe gofry pietruszkowe z bananem, pekanami, dżemem z kiwi i mascarpone+ herbata malinowa
 



Składniki:
  • średnia pietruszka (korzeń)
  • jajko
  • łyżka brązowego cukru
  • łyżka mąki kokosowej
  • kilka kropel aromatu migdałowego
  • 60 g mąki owsianej
  • 80 ml mleka
  • szczypta soli
Przepis:
     Pietruszkę zetrzyj na tarce. Dodaj do niej resztę składników i dokładnie wymieszaj całość. Do nagrzanej gofrownicy wlewaj po porcji ciasta (1 porcja=2 łyżki masy, na gofra). Piecz całość w urządzeniu, do momentu, ąż przestanie lecieć z niego para- zajmie to dłuższą chwilę. Pod żadnym pozorem nie otwieraj w czasie pieczenia gofrownicy!
     Podaj z ulubionymi dodatkami.

***
Gdy deszcz zalewa ci piwnice i 3 h walczysz z wodą (za pomocą miski)... A nogi wyglądają jak po przejściu toru przeszkód (te siniaki, bo ktoś tu się wywalił na mokrych płytkach)...
Dzień dobry, to moje wczoraj.

2 komentarze:

  1. To rzeczywiście dzień rozpoczął się kiepsko. Ale są gofry one są dobre na wszystkie stresy :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielniam pietruszkę i jej dodatek do dań, a gofry wyglądają super :)
    Współczuję ulewy :/

    OdpowiedzUsuń