czwartek, 9 czerwca 2016

189.

Pietruszkowo orzechowe gofry owsiane z czekoladą, jabłkiem, granolą i serkiem śmietankowym+ kawa orzechowa z mlekiem
 


Składniki:
  • średni korzeń pietruszki
  • łyżka mąki kokosowej
  • łyżka masła orzechowego
  • garstka łezek czekoladowych
  • jajo
  • 60 g mąki owsianej
  • 70 ml mleka
  • szczypta soli
Przepis:
     Korzeń zetrzyj na tarce, zmieszaj ją z mąkami, masłem orzechowym i solą. Dodaj mleko i jajko. Wymieszaj całość widelcem. Na koniec dorzuć do całość łezki czekoladowe i dokładnie wymieszaj. Piecz gofry w gofrownicy do czasu, aż z maszyny przestanie lecieć para.
     Podaj z ulubionymi dodatkami.

***
Niech mnie ktoś zakopie na miesiąc w ziemi, potem odkopie... Muszę odpocząć.

2 komentarze:

  1. Goferki na śniadanie - uwielbiam! Najlepsze są gryczane :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja dawno gofrów nie jadłam - takie śniadanie byłoby idealne na leniwy poranek :)

    OdpowiedzUsuń