sobota, 25 czerwca 2016

210.

Sałatka śliwkowo-fasolowa z tahiną+ herbata malinowa




Składniki:
  • 2 śliwki
  • 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • 2 łyżki białej fasoli z puszki
  • garść mixu sałat z rukolą
    łyżka tahiny
  • 2 łyżki groszków ptysiowych do zupy
  • kawałek fety
Przepis:
     Śliwki pokrój w ćwiartki. Na sałacie rozsyp fasole i groszki, dodaj cząstki śliwek, pokrusz na całość fetę i polej tahini.

7 komentarzy:

  1. Pyszne! ;D

    Zapraszam:
    unnormall.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak pocięłaś te śliwki, i jeszcze ich kolor się przyczynił, że myślałam że to kaki u ciebie na talerzu, matulu ale bym teraz zjadła *^*

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajne połączenie i uświadomiłam sobie, że dawno nie jadłam groszku ptysiowego :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czyli najwyższa pora wygrzebać go z szafki ;)

      Usuń
  4. Śliwka, fasole i jeszcze groszek ptysiowy? o.O Na to bym nie wpadła, ale brzmi fajnie. :D

    OdpowiedzUsuń