wtorek, 28 czerwca 2016

214.

Orkiszowe bułeczki z tostera ze śliwkami, granatem, orzechami laskowymi, serkiem śmietankowym i herbatą truskawkową


Składniki:
  • 3 łyżki mąki orkiszowej
  • małe jajo (użyłam samego białka dużego)
  • łyżka cukru trzcinowego
  • 1/4 szklanki mleka
  • łyżka mąki kokosowej
  • łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przepis:
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj łyżką i wlewaj porcje (2 łyżki na 1 porcję) do przegródek w tosterze z klapą. Piecz w nim bułeczki ok.5 min.
    Podaj z ulubionymi dodatkami.

***
Chyba właśnie mam ten stan, kiedy znajdę jakąś genialną piosenkę i słucham jej w kółko i w kółko- tak długo, aż każdy, kto jest bok ma dość :D

3 komentarze:

  1. Wyglądają pysznie i tak chrupiąco ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak bardzo ubolewam nad tym, że nie mam tostera! :(
    Super wyglądają Twoje bułeczki. :)

    OdpowiedzUsuń