środa, 29 czerwca 2016

215.

Pietruszkowo-kokosowe Gnochi z granatem, wiórkami kokosowymi i masłem orzechowym





Składniki na 2 porcje:
  • 2 średnie pietruszki
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • żółtko jaja
  • szczypta soli
  • łyżka brązowego cukru
Przepis:
     Pietruszkę obierz, ugotuj w osolonej wodzie, zblenduj na gładką masę i ostudź. Dodaj do niej żółtko, sól, cukier i przesiane mąki. Zagniataj ciasto rękoma do uzyskania sprężystej masy. Formuj z niej małe kuleczki i spłaszczaj je widelcem. Gotuj kluski w osolonym wrzątku do 4 min po wypłynięciu.
    Podaj z ulubionymi dodatkami.

***
nareszcie
*.*
 


6 komentarzy:

  1. Muszę wypróbować! Narobiłaś smaka ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczne to było? :> Bo ja jakoś ciągle mam obawy przed pietruszkowymi śniadaniami. :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak i to bardzo *.* Nie ma się czego bać XD

      Usuń
  3. To wygląda obłędnie :)
    Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie chcę wyjść na kurwia ;-;
    Ale weź zmień troszkę grafikę tego bloga... bo blog jeszt szuper i zaszługuje na coś wow
    (nieszkromnie mówię, że mogę pomóc!)

    Pozdrawiam!
    http://czarny-kotyszek.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W jaki sposób miałabym to zrobić? Nie jestem typem komputerowca i za zbytnio nie znam się na takich rzeczach, także chętnie skorzystam z pomocy :D Na czym miałaby ona polegać?

      Usuń