piątek, 1 lipca 2016

218.

Baton pistacjowy
 
9/10
 



Próbowaliście kiedyś migdałów w miodzie? No to to jest bardzo podobne, tyle, że to pistacje w cukrze. Miód i cukier. Wielkiej różnicy nie ma, oczywiście oprócz zdrowotności i faktu, iż miód ma fajniejszy posmak. Za to co do orzechów różnica jest wielka. Migdały są bardzo twarde i mają charakterystyczny, lekko gorzkawy posmak. Pistacje natomiast są obłędnie słodkie, a do tego dość miękkie. Także wspaniale smakują w wersji batonika. Chrupiącego, ale nie twardego. Słodkiego i trochę lepkiego. Pycha. Ujmuje mu za to na wartości to, że użyto cukru, a nie miodu.
Czy kupię ponownie?
Tak.

2 komentarze:

  1. Muszę spróbować, bo pistacje uwielbiam:)
    Pozdrawiam
    Magdalena
    myownpleasures.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń