sobota, 27 sierpnia 2016

266.

Gruszkowo-tahinowy pudding ryzowy z ciasteczkami Milka Choco Minis i bananem
 



 
Przepis:
5 łyżek ryżu jaśminowego ugotuj. Odparuj wodę w rondelku, dodaj 1/2 szklanki mleka, zblendowane gruszkę, łyżkę tahiny, łyżeczkę miodu, szczyptę cynamonu i zagotuj całość. Zagęść 2 łyżkami budyniu waniliowego lub śmietankowego. Gotuj do całkowitego zgęstnienia. Podaj z czym zechcesz ;) (tak, to te ciasia, o których mówiłam w poprzednim poście *.*).
 
***
 


3 komentarze:

  1. kocham ryż, właśnie jaśminowy i basmati najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pudding z tymi ciasteczkami i bananem wygląda jak danie warte złota <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ryż jaśminowy :) Dodał zapewne tutaj wspaniałego aromatu :)

    OdpowiedzUsuń