wtorek, 30 sierpnia 2016

270.

Nutellowe brownie
 


 
Składniki:
  • 500g Nutelli
  • 250g miękkiego masła
  • szklanka cukru
  • 4 jaja
  • łyżeczka aromatu waniliowego
  • 500g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 tabliczki czekolady mlecznej
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1/2 szklanki mleka
Przepis:
     Utrzyj masło z cukrem. Gdy masa będzie gładka dodaj jaja i aromat. Miksuj do uzyskania jednolitego ciasta. Połącz je z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i Nutellą. Miksuj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Czekoladę mleczną posiekaj, dodaj do ciasta. Wymieszaj wszystko. Do formy na tarte wyłożonej papierem wylej masę. Piecz brownie 40 min w 180*C. Ostudź. Mleko zagotuj i dodaj do niego posiekaną gorzką czekoladę. Mieszaj do uzyskania gładkiej, lśniącej polewy. Posmaruj nią wierzch ciasta i ponownie je schłodź.

2 komentarze:

  1. Określenie jest tylko jedno na to ciasto: obłędne. A nie, czekaj, jeszcze powiedziałabym, że BOSKIE :}

    OdpowiedzUsuń
  2. To musi być prawdziwy raj dla podniebienia <3 Z nutellą nic nie może się nie udać :D

    OdpowiedzUsuń