sobota, 3 września 2016

273.

Pomidorowy łosoś z oliwkami, szpinakiem i chlebem kukurydzianym
 

 
Przepis:
Spory filet z łososia pokroiłam w kostkę, podsmażyłam z posiekanym ząbkiem czosnku na oliwie. dodałam pokrojony szpinak (5 garści), oliwki (mały słoiczek), szczyptę: soli, pieprzu, majeranku, lubczyku, ziół prowansalskich. Wlałam do całości pasatę (duża butelka) i zagotowałam. Podałam z chlebem kukurydzianym i dymką.

***

3 komentarze:

  1. Tylko oliwki byśmy wybrały a tak zjadłybyśmy z ochotą :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak przyrządzonego łososia jeszcze nie jadłam i chętnie bym go spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale to rewelacyjnie wygląda i pewnie smakuje! Chętnie byśmy spróbowały :D

    OdpowiedzUsuń