niedziela, 2 października 2016

287.

Bananowo-orzechowy kuskus z brzoskwiniami pod kokosową kruszonką+ lemoniada



Składniki:
  • banan
  • 6 łyżek kaszy kuskus
  • łyżka masła orzechowego
  • szczypta soli
  • brzoskwinia
Kruszonka:
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • łyżka masła
  • łyżeczka miodu
Przepis:
     Kasze kuskus zmieszaj z masłem orzechowym i solą, zalej wrzątkiem, tak, żeby cała kasza była pod wodą. Przykryj talerzem i odstaw na 10 min. Brzoskwinię pokrój na cząstki i wyłóż nimi dno kokilki. Banana rozgnieć widelcem i dodaj do kaszy, wymieszaj. Przełóż masę bananowo-orzechową do kokilki- na brzoskwinie.
     Masło rozpuść w rondelku, dodaj mąkę i miód. Zagniataj całość do uzyskania kruszonki. Posyp nią wierzch kokilki i piecz całość 10 min w 180*C.




***
Życie:
"Ej, dam ci szansę"

Ja:

2 komentarze:

  1. Uwielbiamy takie zapiekanki i gdybyśmy miały w mieszkaniu piekarnik to na pewno często takie śniadanie byśmy robiły <3

    OdpowiedzUsuń
  2. A jeszcze nic nie robiłam z brzoskwiniami, a już sezon się kończy !!!

    OdpowiedzUsuń