niedziela, 25 grudnia 2016

325.

Krem kokosowy z czekoladowo-orzechowym amarantusem ,bananem, czekoladą i kokosem+ zielona herbata





Składniki:
Krem:
  • 5 łyżek kaszy manny
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • łyżka miodu
Amarantus:
  • 2 łyżki ziaren amarantusa
  • łyżeczka gorzkiego kakao
  • garstka smażonych nerkowców
Dodatkowo:
  • 2 kostki mlecznej czekolady
  • łyżka grubych wiórków kokosowych
  • 1/2 banana
Przepis:
     Zagotuj mleko z miodem. Dodaj do niego kaszę i wiórki i energicznie mieszając gotuj całość do zgęstnienia. Następnie zblenduj masę na gładko.
     Amarantus ugotuj na 1/2 szklance wody do jej zupełnego odparowania. Dodaj kakao, nerkowce i wymieszaj wszystko.
     Podaj krem z amarantusem, posiekaną czekoladą, bananem i podprażonym kokosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz