sobota, 21 stycznia 2017

342.

Batatowo-cynamonowe owsiane kluski lane z porzeczkami, bananem i płatkami migdałowymi+kawa orzechowa z mlekiem



Składniki:
  • średni batat
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka miodu
  • 2 łyżki mąki owsianej
  • łyżka skrobi ziemniaczanej
  • szczypta soli
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • jajko
  • dodatkowo: płatki migdałowe, banan, porzeczki
Przepis:
     Na patelni podsmaż obranego i pokrojonego batata- do miękkości. Przełóż go do malaksera, Dodaj cynamon, jogurt, miód, sól i zblenduj. Dodaj przesianą mąkę ze skrobią i jajko- wymieszaj całość. Na patelnię wylej wrzątek. Wrzucaj na niego kluski za pomocą łyżki i gotuj ok 1 min, Następnie zamieszaj całość i gotuj kolejną minutę. Wyjmij kluski cedzakiem i podaj z dodatkami.

***

Panie Organku dziękuję za cudne 'Mississipi w ogniu' *-* 
Jestem oczarowana!


4 komentarze:

  1. C
    Y
    N
    A
    M
    O
    N

    MATKO MOJA KOTYSZKOWA *-*
    dalej nie muszę już nawet czytać ♥

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czytaj pierunie do końca bo inaczej nie będziesz wiedziała jak zrobić i się tylko poparzysz w kuchni!!!

      Usuń
  2. Za takie śniadanie dałabym się pokroić *.*

    OdpowiedzUsuń