niedziela, 22 stycznia 2017

343.

Francusko-włoskie rogaliki słodko-słone+ zielona herbata




Składniki:
  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego podzielona na 5 trójkątów
  • 5 plastrów szynki parmeńskiej lekko wędzonej
  • 4 suszone pomidory z zalewy ziołowej
  • garstka tartej mozzarelli
  • 2 śliwki
  • łyżka tahiny
  • listki bazylii
  • zioła prowansalskie, sól, pieprz
Przepis:
    Na każdym trójkącie z ciasta francuskiego ułóż po plasterku szynki. Pomidory pokrój i rozłóż je na szynce. posyp całość mozzarellą, solą, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Zwijaj rogaliki. piecz je 15-18 min w 220*C. Na cząstkach śliwek ułóż upieczone rogaliki, polej je tahini i dodaj listki bazylii. Zajadaj!

***
17-nastka zwieńczona sukcesem *-*!!!

video

3 komentarze:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie:) Gratuluję kompozycji! Wszystko wygląda tak świeżo i radośnie, zupełnie jakby za chwilę miała przyjść wiosna. A ta śliwka mnie kusi. Śliwko przestań. Zdradzisz cóż to za tajemniczy napój znajduje się w tym uroczym kubku?
    https://scofferchef.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oooo dziękuję ^^
      Zwykła zielona herbata, cały czas ją męczę :D

      Usuń
  2. Ciekawe połączenie szynki, śliwek i tahiny :D

    OdpowiedzUsuń