wtorek, 14 lutego 2017

353.

Szarlotkowa owsianka w słoiczku po tahinie+cappucino orzechowe z mlekiem



Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych górskich
  • łyżeczka miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 duże lub 2 mniejsze jabłka
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki mleka
  • garstka rodzynek
  • garstka orzechów włoskich
  • łyżka soku z cytryny
  • 1/2 szklanki wody
  • słoiczek po tahini
Przepis:
     Jabłka zetrzyj na tarce, dopraw je cynamonem, solą i sokiem z cytryny. Mleko zagotuj z wodą i wsyp do niego płatki owsiane, przyprawione jabłka i gotuj całość do zgęstnienia. Pod koniec dodaj miód. Sparz rodzynki i upraż orzechy. Część bakalii wsyp do owsianki. Przełóż masę do słoiczka po tahini i udekoruj reszta bakalii.

***


2 komentarze:

  1. Klasycznie , bezwysiłkowo i przepysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię owsiankę i jabłka w każdej postaci, ale muszę przyznać że tak jeszcze nie jadłam! Jutro robię śniadanko! :)

    OdpowiedzUsuń