piątek, 14 kwietnia 2017

389.

Fasolowo-kuskusowe brownie-sezamek pieczony w słoiczku po kremie karmelowym, z czekoladą orzechową, jogurtem i włoskimi+ kawa czekoladowa z mlekiem




Składniki:

  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 łyżki kuskusu
  • łyżka gorzkiego kakao
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka tahiny
  • kostka czekolady orzechowej
  • łyżka jogurtu
  • orzechy włoskie
Przepis:
     Fasolę odcedź i zblenduj na gładką masę z kakao i miodem. Kuskus ugotuj i zmieszaj z tahiną. Delikatnie wymieszaj kaszę i krem fasolowy. Przełóż całość do naczynka żaroodpornego (u mnie słoiczek po kremie karmelowym, może być też słoiczek, np. po Nutelli lub maśle orzechowym). Piecz masę 15-20 min w 180*C. Po wyjęciu nałóż na nią jogurt, posiekane orzechy i pokrojoną czekoladę.

***
 
 

3 komentarze:

  1. Opis tego jedzonka wygląda jak jakieś zaklęcie O_O

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zaklęcie brzmi #napierdalajwszystkiegocosiędadotegomałegosłoiczkaichui

      Usuń
  2. Orzechy, czekolada itp <3 czego chcieć więcej <3

    OdpowiedzUsuń