piątek, 5 maja 2017

400.

Domowa granolla kakaowa z migdałami podana z jogurtem, bananem i herbatą cytrynową
 


 
Składniki (porcja jak na zdjęciu):
  • 3 łyżki płatków owsianych górskich
  • łyżka otrębów pszennych
  • łyżeczka miodu
  • białko jaja
  • łyżeczka kakao gorzkiego
  • łyżka posiekanych migdałów/ płatków migdałowych
  • jogurt naturalny
  • owoce
Przepis:
    Wszystkie składniki na granollę wymieszaj razem do utworzenia się małych grudek. Całość wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 220*C piekarnika na 10-15 min. Piecz granollę, co jakiś czas mieszając masę. Podawaj z jogurtem i owocami.
 
 
***
 
Usychajcie kochani :)....
 



3 komentarze:

  1. Domowo granola i nic więcej nie trzeba mówić <3 <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Domowa granola pieknie pachnie podczas pieczenia! Już dla samego zapachu warto zrobić ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. OOo taak, to oczekiwanie i zapach, który wypełnia dom- tylko robi smaka na więcej :D

      Usuń